<< Terug naar overzicht

Haarkleuring bij een kapper

Auteur: Azad /Datum:24-06-2023

Haarkleuring bij een kapper is een populaire service waarbij een professionele kapper een haarverf of kleurstof op uw haar aanbrengt om een nieuwe of verbeterde haarkleur te verkrijgen. Er zijn drie hoofdtypen haarkleuring: permanent, semi-permanent en demi-permanent. Permanente haarkleuring houdt in dat de natuurlijke haarkleur wordt gelift en een nieuwe kleur wordt aangebracht die blijft zitten totdat het haar uitgroeit. Semi-permanente kleuring zet alleen kleur af op de haarschacht en blijft van korte duur, meestal binnen 2-3 weken uitwasbaar. Demi-permanente kleuring is een hybride van de twee, gaat langer mee dan een semi-permanente kleuring, maar gaat niet zo lang mee als een permanente kleuring. Hier zijn de basisstappen bij het kleuren van haar in een professionele salons:

Overleg: Het is essentieel om een overleg met uw kapper te hebben voordat u uw haar gaat kleuren. Tijdens het consult bespreekt uw kapper uw gewenste haarkleur of look die u wilt bereiken, het betrokken proces en de verwachte resultaten. Ze analyseren ook de conditie, het type en de textuur van je haar om de beste kleurmethode te bepalen die geschikt is voor uw haar.

Voorbereiding: Het is het beste om je haar een dag of twee voor je afspraak te wassen. Op de dag van de afspraak zal de stylist uw haar knippen om de kleur gelijkmatig aan te brengen. Ze zullen ook een beschermende cape over je kleding draperen om vlekken te voorkomen.

Toepassing: De stylist brengt haarverf of kleurstof op uw haar aan met behulp van een borstel, kam of applicatorfles, afhankelijk van de gewenste techniek. Ze kunnen ook folies gebruiken om highlights of een balayage-effect te creëren.

Verwerking: De haarkleur moet zich gedurende een bepaalde periode ontwikkelen, meestal tussen de 10 en 45 minuten, afhankelijk van het gewenste resultaat en de gebruikte kleurstof. De haarstylist kan de kleur regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat deze zich goed ontwikkelt.

Spoelen en conditioneren: Zodra de inwerktijd voorbij is, spoelt de stylist je haar met warm water totdat het water helder is. Ze zullen dan een conditionerende behandeling toepassen om je haar te kalmeren en te voeden na de chemische behandeling.

Styling: Ten slotte zal de kapper je haar föhnen en stylen om de look af te maken. Ze kunnen u ook nazorginstructies geven, zoals het vermijden van agressieve shampoos, het gebruik van kleurbesparende producten en het plannen van retoucheringsafspraken als dat nodig is.

De kosten van haarkleuring bij een kapper

De kosten van een professionele haarkleuring bij een kapper kunnen sterk variëren, afhankelijk van de salon, het gekozen kleurtype, de gebruikte techniek, de lengte en dikte van het haar en de locatie. Het is belangrijk om vooraf met uw kapper te overleggen om de exacte kosten te bepalen en een schatting te krijgen.

De juiste kleur kiezen: uw haarstylist helpt u bij het kiezen van de juiste haarkleur die past bij uw huidskleur, levensstijl en persoonlijkheid. Ze geven ook deskundig advies over de haarkleur die het meest geschikt is voor jou en bespreken eventuele zorgen.

Techniek: Er zijn verschillende haarkleuringstechnieken beschikbaar, zoals onder andere highlights, balayage en ombre. Uw stylist zal de techniek voorstellen die het beste bij uw haar en de gewenste look past.

Haarkleurtechnieken: Er zijn verschillende haarkleurtechnieken die door professionele kappers worden gebruikt op basis van de gewenste look, waaronder highlights en lowlights, balayage, ombre, somberheid en nog veel meer. Deze technieken kunnen worden aangepast op basis van het haartype, de huidskleur en de algehele look waarnaar de klant op zoek is.

Productselectie: Uw stylist selecteert de juiste kleur en het juiste product voor uw haartype en de gewenste resultaten. Mogelijke opties zijn permanente, semi-permanente of demi-permanente kleuren, evenals het gebruik van highlights, lowlights of andere kleurtechnieken.

Meerdere sessies: Afhankelijk van de gewenste verandering kan het bereiken van de perfecte haarkleur meer dan één sessie in beslag nemen. Er kunnen meerdere afspraken nodig zijn om de haarkleur te krijgen die overeenkomt met uw voorkeur. Langer haar, dik haar en haar met meerdere lagen hebben ook meer tijd nodig voor het kleurproces. Wees geduldig en communiceer regelmatig met uw kapper om ervoor te zorgen dat uw gewenste einddoel wordt bereikt.

Factoren die de levensduur van je haarkleur beïnvloeden: Er zijn verschillende factoren die de levensduur van je haarkleur beïnvloeden, waaronder de natuurlijke kleur, textuur en porositeit van je haar. Haar dat grover of poreuzer is, zal sneller kleur opnemen en sneller vervagen in vergelijking met haar dat fijn of minder poreus is. Het type kleur, ontwikkelaar en verwerkingstijd hebben ook invloed op de levensduur van de kleur.

Onderhoud van de haarkleur: goed onderhoud en nazorg van de haarkleur kan een grote invloed hebben op de levensduur van de kleur. Het gebruik van kleurveilige shampoos en conditioners, het vermijden van warmtestylingtools en het regelmatig conditioneren van het haar zijn allemaal belangrijke aspecten voor het behouden van je haarkleur.

Kosten: De kosten van een haarkleuring in een salon kunnen variëren, afhankelijk van de salon, het niveau van de stylist die aan uw haar werkt en de specifieke kleur en producten die worden gebruikt. Het is belangrijk om de prijzen vooraf met uw stylist te bespreken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Voorbehandeling: Afhankelijk van de haarkleur die u wenst, kan uw stylist u aanraden voor een voorbehandeling te komen. Als u bijvoorbeeld een natuurlijke haarkleur heeft die aanzienlijk afwijkt van de kleur die u wilt bereiken, kan uw kapper uw haar voorbereiden met een voorbehandeling om ervoor te zorgen dat de kleur egaal en langdurig is.

Kleurcorrectie: Als u eerder gekleurd haar heeft of kleurproblemen heeft gehad, kan een kleurcorrectieservice nodig zijn. Dit kan een gecompliceerd proces zijn waarvoor mogelijk meerdere afspraken nodig zijn.

Gevoeligheid van de hoofdhuid: Als u een gevoelige hoofdhuid heeft, bespreek dit dan met uw kapper voordat u met het kleurproces begint. Mogelijk moeten ze een zachtere verfformule of andere technieken gebruiken om ongemak te voorkomen.

Aanpassing: elke haardos is uniek en uw kapper zal het kleurproces aanpassen op basis van uw haartype, conditie en gewenste look. Wees niet bang om het uit te spreken als u zich zorgen maakt over of verlangens heeft naar het uiteindelijke resultaat.

Communicatie: Effectieve communicatie met uw stylist is de sleutel tot het bereiken van uw gewenste look. Wees open en eerlijk over wat je wilt en verwacht van je haarkleuringsafspraak, en wees niet bang om vragen te stellen of informatie te verduidelijken. Kortom, haarkleuring bij een kapper kan een leuke en transformerende ervaring zijn. Door deze factoren in gedachten te houden, kunt u helpen zorgen voor een positief, langdurig resultaat.

Gezondheid van je haar: De gezondheid en conditie van je haar is een essentiële factor om te bepalen of je geschikt bent om je haar te kleuren of niet. Als uw haar ernstig beschadigd is, kan het kleurproces de conditie van uw haar verslechteren. Het is het beste om uw haar een week voor uw afspraak te behandelen met, herstelbehandeling of vochtinbrengende (Protine en Voeding) behandelingen om er zeker van te zijn dat het in de best mogelijke staat is.

Onderhoudsplan: Uw kapper zal een onderhoudsplan opstellen dat u zal helpen om de gezondheid en glans van uw nieuw gekleurde haar te behouden. Ze kunnen specifieke shampoos, conditioners en andere haarverzorgingsproducten aanbevelen om het vervagen van je haarkleur te minimaliseren.

Door deze factoren in gedachten te houden, kunt u een succesvolle en plezierige haarkleurervaring hebben bij een kapper.

Hoe onze klant over ons denken

Hier kunt u ervaringen lezen van onze klanten, zo krijgt u een beter beeld over wat u van ons kan verwachten.

Adrienne.

afb Catalados_recentie_Adrienne.

Fantastische kapper! Mijn haar zit mooier dan ooit te voren en een prachtige kleur. Zoek je een vriendelijke en zeer vakkundige kapper.

(eigenaar) Beste Marleen, super leuk om te horen dat je zo tevreden bent over catalados

Lisa

afb Catalados_recentie_Lisa

Elke keer van hoge kwaliteit geknipt en geverfd waar ik heel lang plezier van heb waardoor ik niet meer naar een andere kapper ga, aanrader!

Hoi jose, bedankt voor je review en super leuk om te horen dat je tevreden bent over catalados

Lienn Cvee

afb Catalados_recentie_Noor

Iedere keer verlaat ik Catalados met een lach op mijn gezicht als Azad mijn haar weer heeft omgetoverd tot een waar kunstwerk.Echt super!

Hoi Lienn, bedankt voor die mooi woorden, leuk om te horen dat je zo tevreden bent