<< Terug naar overzicht

afb-Krullund haar 2024

Over krullen haar

Auteur: Azad /Datum:07-03-2024

Krullend haar is een haartype dat wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke krullen, golven of spiralen. Het kan variëren van losse, strandachtige golven tot strak opgerolde krullen.

Krullend haar Knippen: Krullend haar moet op een manier worden geknipt die zijn natuurlijke vorm behoudt en de veerkracht en veerkracht van krullen mogelijk maakt. Een gelaagde snit kan definitie en vorm aan krullen geven, maar teveel laagjes kunnen kroezen veroorzaken. Een DevaCut, een speciale kniptechniek voor krullend haar, kan helpen bij het creëren van een mooi gevormd en gedefinieerd krullend kapsel.


Haarporositeit: Krullend haar kan een hoge, normale of lage porositeit hebben. Als u de porositeit van uw haar begrijpt, kunt u de juiste producten en technieken voor uw haartype kiezen. Hoog poreus haar neemt gemakkelijk vocht op maar verliest het snel, terwijl laag poreus haar moeite heeft met het opnemen van vocht. Normaal poreus haar heeft een uitgebalanceerd vermogen om vocht te absorberen en vast te houden.


Haartype: Er zijn verschillende haartyperingssystemen voor krullend haar, maar de meest gebruikte is het Andre Walker-haartyperingssysteem, dat haar in vier typen categoriseert: Type 1 (steil), Type 2 (golvend), Type 3 ( krullend), en Type 4 (coily/kinky). Als u uw haartype begrijpt, kunt u de juiste producten en technieken voor uw krullen kiezen..


Bevochtig: Krullend haar is vaak droog, dus het is belangrijk om het gehydrateerd te houden. Gebruik een vochtinbrengende shampoo en conditioner en vervolg met een leave-in conditioner of olie om je krullen gehydrateerd te houden.


Zorgvuldig ontwarren: Gebruik een kam met wijde tanden of je vingers om je haar voorzichtig te ontwarren terwijl het nat is en bedekt met conditioner. Vermijd het gebruik van een borstel op krullend haar, omdat dit breuk en kroezen kan veroorzaken.


Style terwijl het nat is: Breng je stylingproducten (zoals gel of mousse) aan op je natte haar om je krullen samen te klonteren en hun vorm te definiëren.


Vermijd hittestyling: Hittestyling (zoals föhnen, stijlen of krullen met een hete tool) kan krullend haar beschadigen en ervoor zorgen dat het zijn natuurlijke vorm verliest. Laat je krullen in plaats daarvan aan de lucht drogen of gebruik een diffuser-opzetstuk op je föhn.


Bescherm 's nachts: gebruik een satijnen of zijden kussensloop om wrijving en breuk tijdens het slapen te voorkomen. Je kunt je haar ook "ananas" maken door het losjes op je hoofd te verzamelen met een scrunchie om je krullen 's nachts te helpen behouden.


Krullen haar verzorgen

Vermijd agressieve chemicaliën: Chemische behandelingen zoals relaxers, permanenten en zelfs haarkleuring met ammoniak kunnen krullend haar beschadigen en ervoor zorgen dat het zijn natuurlijke krulpatroon verliest. Als je je haar wilt kleuren, overweeg dan om een zachtere, ammoniakvrije formule te gebruiken.


Bescherm je haar tegen de zon: UV-stralen kunnen krullend haar beschadigen en ervoor zorgen dat het droog en broos wordt. Overweeg een hoed te dragen of een paraplu in de zon te gebruiken, of probeer een haarzonnebrandcrème of UV-beschermende spray.


Wees voorzichtig bij het stylen: vermijd het gebruik van elastische haarelastiekjes of elastiekjes, die breuk en kroezen kunnen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een satijnen of zijden scrunchie of haarclip om je haar vast te zetten. Wees voorzichtig bij het ontwarren en vermijd het te vaak borstelen van je krullen.


Producten: Het is belangrijk om producten te gebruiken die voldoen aan de specifieke behoeften van krullend haar. Zoek naar producten die speciaal zijn ontwikkeld voor krullend haar, zoals sulfaatvrije shampoos, leave-in conditioners, crèmes die de krul versterken en gels. Experimenteer met verschillende producten om erachter te komen wat het beste werkt voor jouw haar..


Styling: Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om krullend haar te stylen, waaronder ploffen, scrunchen en diffuus maken. Plopping verwijst naar het wikkelen van je natte haar in een t-shirt of microvezelhanddoek om krulvorming te stimuleren zonder het natuurlijke patroon van het haar te verstoren. Scrunchen houdt in dat je je haar voorzichtig kneedt om natuurlijke krullen te versterken, terwijl diffunderen het gebruik van een föhn met een diffuser-opzetstuk inhoudt om krullend haar te drogen zonder kroezen te veroorzaken.


Vochtigheid: Vochtigheid kan een grote invloed hebben op krullend haar, waardoor het pluiziger en minder gedefinieerd wordt. Om vocht tegen te gaan, kunt u overwegen een haarspray of serum tegen vocht te gebruiken, of kiezen voor stijlen die minder manipulatie vereisen zoals vlechten of knotjes .


Hoe onze klant over ons denken

Hier kunt u ervaringen lezen van onze klanten, zo krijgt u een beter beeld over wat u van ons kan verwachten.

Adrienne.

afb Catalados_recentie_Adrienne.

Fantastische kapper! Mijn haar zit mooier dan ooit te voren en een prachtige kleur. Zoek je een vriendelijke en zeer vakkundige kapper.

(eigenaar) Beste Marleen, super leuk om te horen dat je zo tevreden bent over catalados

Lisa

afb Catalados_recentie_Lisa

Elke keer van hoge kwaliteit geknipt en geverfd waar ik heel lang plezier van heb waardoor ik niet meer naar een andere kapper ga, aanrader!

Hoi jose, bedankt voor je review en super leuk om te horen dat je tevreden bent over catalados

Lienn Cvee

afb Catalados_recentie_Noor

Iedere keer verlaat ik Catalados met een lach op mijn gezicht als Azad mijn haar weer heeft omgetoverd tot een waar kunstwerk.Echt super!

Hoi Lienn, bedankt voor die mooi woorden, leuk om te horen dat je zo tevreden bent