<< Terug naar overzicht

TIPS VOOR HAAR BEHANDELING!

Auteur: Azad /Datum:26-09-2023

Door deze tips in uw haarverzorgingsroutine te implementeren, kunt u ervoor zorgen dat uw haar er gezond en sterk uitziet en aanvoelt. Onthoud dat ieders haar uniek is, dus het is belangrijk om te vinden wat het beste bij jou en je haartype past.

Gebruik shampoo en conditioner die passen bij uw hoofdhuidtype en haartextuur.

Was je haar niet te vaak, omdat het de natuurlijke oliën van je haar kan verwijderen. U kunt ernaar streven uw haar elke 2-3 dagen te wassen.

Gebruik een kam of borstel met wijde tanden om je haar te ontwarren, beginnend bij de punten en werkend naar de wortels toe.

Gebruik een hittebeschermende spray bij het gebruik van hete stylingtools zoals een stijltang of krultang.

Laat het haar regelmatig knippen om gespleten haarpunten op afstand te houden en een gezonde haargroei te bevorderen. Streef naar een trimbeurt om de 6-8 weken, of indien nodig, afhankelijk van je haartype en -stijl.

Laat het haar elke 6-8 weken knippen om gespleten haarpunten te verwijderen en het haar gezond te houden.

Gebruik eenmaal per week haarmaskers of diepe conditioners om je haar gehydrateerd en gezond te houden.

Vermijd het te strak vastbinden van uw haar, omdat dit schade en breuk kan veroorzaken.

Eet een gezond dieet vol voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals fruit, groenten, magere eiwitten en gezonde vetten. Dit zal je haar voorzien van de vitamines en mineralen die het nodig heeft om gezond en sterk te worden.

Vermijd het gebruik van heet water bij het wassen van je haar, omdat het je hoofdhuid en haar kan uitdrogen. Gebruik in plaats daarvan lauw of koud water om je haar te wassen en uit te spoelen.

Probeer het gebruik van agressieve chemicaliën op je haar te vermijden, zoals relaxers, en permanenten. Deze kunnen je haar beschadigen en ervoor zorgen dat het droog en broos wordt.

Bescherm je haar tegen de zon door een hoed, sjaal te dragen of een UV-beschermende haarspray te gebruiken.

Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, want slaapgebrek kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je haar.

Gebruik geen hete stylingtools zoals haardrogers, stijltangen en krultangen. Veelvuldig gebruik van hittestyling kan ervoor zorgen dat je haar beschadigd raakt, dus kies ervoor om je haar waar mogelijk aan de lucht te laten drogen.

Gebruik een kussensloop van zijde of satijn om wrijving te verminderen en je haar te beschermen terwijl je slaapt. Deze materialen zijn zacht voor je haar en kunnen haarbreuk helpen voorkomen.

Overweeg om natuurlijke oliën zoals kokosolie of arganolie te gebruiken om je haar te hydrateren en te voeden. Deze oliën kunnen ook helpen om je haar te beschermen tegen de uitdrogende effecten van warmtestyling.

Beperk uw gebruik van haarstylingproducten zoals gels, mousses en haarlak. Deze producten kunnen zich ophopen op je haar en hoofdhuid, waardoor ze beschadigd raken en het moeilijker wordt om je haar te verzorgen.

Wees voorzichtig met je haar als je het borstelt of kamt. Begin bij de uiteinden van je haar en werk je omhoog naar de wortels, met behulp van een kam of borstel met brede, zachte haren.

Spoel je haar na het conditioneren uit met koud water om het vocht vast te houden en kroezen te verminderen.

Gebruik een leave-in conditioner of een haarserum om je haar te ontwarren en extra hydratatie toe te voegen.

Vermijd strakke kapsels die aan je haar trekken, zoals strakke vlechten of paardenstaarten, omdat deze kunnen leiden tot breuk en schade aan je haar.

Bescherm uw haar bij het zwemmen in chloor- of zoutwater door vooraf een badmuts te dragen of een leave-in conditioner op uw haar aan te brengen.

Gebruik een keer per maand een zuiverende shampoo om ophoping van stylingproducten, hard water en verontreinigende stoffen te verwijderen. Dit zal helpen om de glans en het volume van je haar te herstellen.

Absoluut! Hier zijn enkele aanvullende tips om u te helpen uw haar te behandelen

Gebruik een kam met wijde tanden of een borstel met zachte haren om te voorkomen dat uw haar beschadigd raakt als het nat is.

Masseer uw hoofdhuid regelmatig om de doorbloeding te stimuleren en de haargroei te bevorderen. U kunt hiervoor uw vingers, een hoofdhuidmassageapparaat of een borstel met zachte haren gebruiken.

Beperk het gebruik van haarelastieken om trekken en breken te voorkomen. Probeer in plaats daarvan alternatieve methoden te gebruiken, zoals haarclips of scrunchies.

Doe rustig aan met de haarverf. Regelmatig gebruik van haarkleurproducten kan uw haar beschadigen en ervoor zorgen dat het droog en broos wordt. Als je je haar kleurt, zorg er dan voor dat je een zachte, ammoniakvrije formule gebruikt en beperk de frequentie van behandelingen.

Overweeg om haarsupplementen te nemen. Vitaminen en mineralen zoals biotine, ijzer en zink kunnen allemaal een gezonde haargroei bevorderen en haarbreuk voorkomen.

Gebruik een microvezelhanddoek of een oud T-shirt om je haar na het wassen voorzichtig te drogen, in plaats van een gewone handdoek. Gewone handdoeken kunnen kroezen veroorzaken en je haar beschadigen.

Vermijd overmatig borstelen van je haar, omdat dit breuk en gespleten haarpunten kan veroorzaken. Borstel in plaats daarvan alleen zoveel als nodig is om je haar te stylen en te ontwarren.

Gebruik minimaal één keer per week een haarmasker om je haar diep te voeden en te hydrateren. Zoek er een die ingrediënten bevat zoals sheaboter, kokosolie of keratine om je haar te helpen versterken en beschermen.

Gebruik een exfoliator voor de hoofdhuid om opbouw op uw hoofdhuid te verwijderen en een gezonde haargroei te bevorderen. Je kunt het zelf maken door suiker en kokosolie te mengen of een kant-en-klaar product te gebruiken.

Bescherm uw haar tegen omgevingsfactoren zoals wind, zon en vervuiling door een hoed te dragen of een beschermende spray of crème aan te brengen.

Vermijd het gebruik van heet water bij het wassen van je haar, omdat dit je hoofdhuid kan ontdoen van natuurlijke oliën en je haar droog en broos kan laten aanvoelen. Gebruik in plaats daarvan lauw of koud water.

Als je krullend haar hebt, gebruik dan een kam met brede tanden of je vingers in plaats van een borstel om te voorkomen dat je krullen breken en kroezen veroorzaken.

Neem voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren, zoals zalm of lijnzaad, op in uw dieet om een gezonde haargroei en glans te bevorderen.

Gebruik een keer per maand een zuiverende shampoo om productophoping en overtollige olie van je hoofdhuid te verwijderen, wat kan leiden tot verstopte follikels en het vertragen van de haargroei.

Vergeet niet dat ieders haar anders is, dus het is belangrijk om te vinden wat het beste bij jou en je haartype past. Door deze tips te volgen, kunt u helpen uw haar gezond, glanzend en sterk te houden.

Zeker, hier zijn nog enkele tips voor het behandelen van je haar:

Vermijd het dagelijks gebruik van heet gereedschap zoals stijltangen, krultangen of föhns, omdat dit je haar door hitte kan beschadigen.

Overweeg om supplementen zoals collageen te nemen, die de haargroei kunnen bevorderen en de haarzakjes kunnen versterken.

Gebruik een satijnen of zijden kussensloop om haarbreuk te voorkomen en kroezen te minimaliseren terwijl u slaapt.

Zorg ervoor dat je je haar niet te veel wast, omdat dit je haar kan ontdoen van zijn natuurlijke oliën en ervoor kan zorgen dat je hoofdhuid nog meer olie produceert. Streef ernaar om je haar in plaats daarvan elke twee tot drie dagen te wassen.

Overweeg het gebruik van een haarolie, zoals argan- of jojoba-olie, om je haar te hydrateren en te verzachten. Breng het aan op de uiteinden van je haar voor het wassen, of gebruik het als leave-in conditioner voor extra vocht.

Door deze tips in uw routine op te nemen, kunt u helpen uw haar gezond te houden en er op zijn best uit te zien.

Hoe onze klant over ons denken

Hier kunt u ervaringen lezen van onze klanten, zo krijgt u een beter beeld over wat u van ons kan verwachten.

Adrienne.

afb Catalados_recentie_Adrienne.

Fantastische kapper! Mijn haar zit mooier dan ooit te voren en een prachtige kleur. Zoek je een vriendelijke en zeer vakkundige kapper.

(eigenaar) Beste Marleen, super leuk om te horen dat je zo tevreden bent over catalados

Lisa

afb Catalados_recentie_Lisa

Elke keer van hoge kwaliteit geknipt en geverfd waar ik heel lang plezier van heb waardoor ik niet meer naar een andere kapper ga, aanrader!

Hoi jose, bedankt voor je review en super leuk om te horen dat je tevreden bent over catalados

Lienn Cvee

afb Catalados_recentie_Noor

Iedere keer verlaat ik Catalados met een lach op mijn gezicht als Azad mijn haar weer heeft omgetoverd tot een waar kunstwerk.Echt super!

Hoi Lienn, bedankt voor die mooi woorden, leuk om te horen dat je zo tevreden bent